Billigste billån

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Sammenlign billån
Finn laveste rente
Søk opp til 600 000
Sammenlign billån
Finn laveste rente
Søk opp til 600 000

En bil kan være en kostbar investering for mange. Som regel må man ta opp et lån for å finansiere den. Da er det å gjøre om å finne billigste billån.

Et billig billån kan være lånet med den laveste renten. Du skal da se på effektiv rente som er den som også inkluderer kostnader til gebyrer.

Det er imidlertid en del krav som må oppfylles for å få det billigste billånet. Dessuten kan det innebære at du pålegges ekstra kostnader til dyr forsikring.

Det er også mulig å søke forbrukslån via Sambla til kjøp av egen bil.

Her får du oversikt over forskjellige typer lån slik at du kan velge billigste billån i ditt tilfelle.

Dette kan avgjøre renten på ditt billån

Billån kan brukes til å kjøpe ny bil eller brukt bil. I begge tilfeller er det store variasjoner i rentesatsen du blir tilbud.

En kikk på oversikten i Finansportalen, en sammenligningsside fra banknæringen selv i samarbeid med Forbrukerrådet, viser et spenn fra 5,31 % til 18,69 % (2021-06-23) i renter for billån. Det betyr at det er potensielt svært mye å spare på å få billigste billån.

Renten du blir tilbudt fra banken kan påvirkes av:

  • Grader av sikkerhet og egenkapital
  • Hva slags forsikring du tegner
  • Bilens miljøvennlighet
  • Ditt kundeforhold
  • Om du er under 33 år

Vi skal se nærmere på hvilken måte disse faktorene innvirker på renten du blir tilbudt, og hvordan du kan innrette deg for å få det beste billån.

Hvor mye egenkapital har du?

For et ordinært billån vil långiver kreve salgspant i bilen. Panteheftelsen innebærer noen begrensninger i din råderett over bilen. Du kan for eksempel ikke uten videre selge den videre uten at lånet blir fullt innfridd, eventuelt at långiver deltar i salgsprosessen.

I motsetning til tidligere er det nå flere banker som tilbyr lån til hele kjøpesummen, altså 100 % finansiering.

Du vil imidlertid få betydelig bedre rente hvis du stiller med egenkapital.

En del banker har en stige som reduserer renten der man stiller med henholdsvis 20 % og 35 % av kjøpesummen selv.

Grunnen til at fullfinansiering er så mye dyrere er at banken ikke kan være trygg på at et videresalg dekker hele lånet.

Kan du ikke stille egenkapital, er det grunn til å sjekke ut om du kan få de samme eller bedre betingelser på et lån uten sikkerhet.

Forsikringer

En instans som låner deg penger med pant i bilen er naturlig nok interessert i tilstanden på den gjenstanden som stilles som sikkerhet, og at verdien på denne ikke forringes på noen måte før lånet er nedbetalt.

Her er det tre alternativer:

  • Lån med full kaskoforsikring
  • Lån med delkaskoforsikring
  • Kaskofrie lån

Vil du ha lav rente er du nødt til også å tegne full kaskoforsikring. Det blir selvfølgelig noe du må putte inn i regnestykket.

Prisen på en slik forsikring varierer mye ut fra hvor i landet du bor og din tidligere forsikringshistorikk. Hør med et forsikringsselskap hvor mye dette vil utgjøre for deg og den bilmodellen du ønsker å kjøpe.

En god forsikring er selvfølgelig like mye en fordel for den som eier bilen som for den som har gitt lånet.

Dersom du mener at dine kjøreferdigheter er gode, og at en kaskoforsikring er en unødvendig kostnad, er det også långivere som tilbyr kaskofrie billån.

Ulempen er at kaskofrie billån langt fra er de billigste billån du kan få. Ofte er renten så høy at du bør sjekke ut hva du må betale for et tilsvarende lån uten sikkerhet. Sambla tilbyr forbrukslån inntil 600 000 kroner som også egner seg til bilkjøp. Da slipper du pant og tilhørende restriksjoner på råderetten over kjøretøyet.

Grønt billån

Alt skal være grønt og miljøvennlig for tiden. Det gjelder også for de fleste som selger eller produserer noe.

Grønne billån skal favorisere de som velger å investere i miljøvennlige kjøretøy. De fleste som tilbyr billån har også slike grønne alternativer.

Det varierer litt hvor mye du kan spare på å velge et grønt billån. Hos DNB er differansen 0,10 prosentpoeng sammenliknet med et ordinært billån.

Når det gjelder hvilke typer biler som regnes som miljøvennlige, skiller vi mellom lavutslippsbiler og nullutslipp.

Lavutslipp er utslipp under 120 gram CO2 per kilometer. Det gjelder uavhengig av hvilken type drivstoff som brukes. Hør med banken du vil søke lån i hvilke merker og modeller som godkjennes som lavutslippsbiler.

Nullutslippsbiler begrenser seg til elektriske biler og hydrogenbiler.

I jakten på billigste billån er altså grønne alternativ også gode alternativ. Det er dessuten andre fordeler som at du slipper en del avgifter som følger med mindre miljøvennlige biler.

El-biler er imidlertid basert på relativt ny teknologi, og kan ha en del barnesykdommer og tilhørende problemer for deg som eier. Elbilene fra Tesla er for øyeblikket det bilmerket som er mest innklaget til Forbrukerrådet.

Billån for unge

Unge kunder er populære i bankene. De skal helst kapres tidlig. Mange holder seg gjerne til samme banken hele livet.

Derfor er det flere långivere som gir fordeler for unge både i form av boliglån og billån. Ung i denne sammenheng betyr som oftest under 33 år.

Sjekk gjerne ut hvilke fordeler dette kan gi deg, men vurder også betingelsene opp mot grønne billån og hvordan den slår ut med forskjellige forsikringsordninger.

Billån til premium kunder

De store bankene har spesialtilbud til utvalgte kunder. Å være premium kunde innebærer gjerne at du har mye penger plassert i banken.

Et eksempel på et slikt premiumtilbud er Saga billån fra DNB.

Mange fagorganisasjoner har også avtaler med en eller flere banker om gode lånetilbud til sine medlemmer.

De som er organisert i Unio, NITO, et YS-forbund eller NAL kan dermed søke billån med tilsvarende betingelser som Premium kunder i Nordea. Differansen mellom dette og bankens ordinære utlån utgjør 0.1 % i nominell rente.

Nedbetalingstid på billån (billigst)

Når vi vurderer de billigste billån, er det ikke til å komme utenom å kommentere nedbetalingstid.

Velger du lang nedbetalingstid, blir det selvfølgelig mindre å betale hver måned. Det er greit hvis du har et stramt budsjett eller mange andre utgifter som må prioriteres.

Men samtidig betaler du mer totalt på lånet desto lengre nedbetalingstid du velger. Det er derfor mest økonomisk å nedbetale det så fort som mulig.

Vanlige billån kan gis med opptil ti års nedbetalingstid. Tar du opp et forbrukslån til kjøp av bil, er nedbetalingstiden normalt maksimalt fem år.

Merk at hvis du ønsker å flytte billånet, må du beholde den samme nedbetalingstiden i det nye lånet.

Lån til bil med pant i bolig

Boliglånsrenten er markedets laveste.

For å få billigste billån vil det lønne seg å bake det inn i boliglånet. Det avhenger selvfølgelig at du har nok ledig sikkerhet i boligen,

Vær oppmerksom på at hvis du lar billånsdelen løpe over like lang tid som boliglånet, kan du faktisk kunne måtte betale mer enn et billån på fem år.

Det beste er derfor å øke innbetalingene tilsvarende det du hadde måtte betale på et billån.

Få billigste billån uten sikkerhet fra Sambla

Et lån uten sikkerhet kan brukes til hva som helst, også til å kjøpe ny eller brukt bil.

Det er dermed ikke noen problemer å få full finansiering, uten hensyn til forsikring, alder eller kundeforhold i bank.

Renten på et lån uten sikkerhet er normalt noe høyere enn på et lån med pant i bil.

Det er ikke dermed sagt at et lån uten sikkerhet nødvendigvis alltid har høyere rente enn et kaskofritt billån. Det kan du sjekke ut her hos Sambla.

Lånebeløpet og renten du blir tilbudt baserer seg på en vurdering av din økonomi og betalingsevne, helt uavhengig av hva slags bil du kjøper. Bemerk at det kan være store forskjeller på hva slags rente du kan bli tilbudt av forskjellige långivere.

Det er her Sambla kan hjelpe deg med å finne det absolutt billigste billån uten sikkerhet.

Vi samarbeider nemlig med over 20 banker som hver for seg vil vurdere den lånesøknaden du sender til oss. Det er store muligheter for at det er akkurat en av disse som vil gi deg det billigste billån.

Søk billån hos oss opptil 600 000 kroner!

Spørsmål og svar - Billigste billån

Hvor får jeg det billigste billånet?

Her er det best å prøve seg fram. Hvis du ser etter et lån uten sikkerhet, kan du søke gjennom Sambla og få tilbud fra over 20 mulige långivere. Sjekk effektiv rente på hvert enkelt lånetilbud.

Kan jeg få billån til brukt bil?

Ja, du kan søke om billån til brukt bil eller ny bil.

Hvor mye kan jeg få i billån?

Det er flere långivere som kan tilby fullfinansiering av bilkjøpet. Det er også mulig å søke opptil 600 000 kroner uten sikkerhet som kan brukes til bilkjøp.

Hvem kan jeg kjøpe bil av?

Du kan kjøpe bilen av en profesjonell forhandler eller en privatperson. Det er større krav til egen undersøkelsesplikt hvis du kjøper privat. Du må også sjekke heftelser.

Kan jeg refinansiere billånet mitt?

Ja. Det er flere muligheter, du kan søke et nytt billån til bedre betingelser, bake det inn i boliglånet eller samle et eventuelt sammen med andre låneforpliktelser i et forbrukslån.

Hvor lang nedbetalingstid er det på billån?

Den lengste nedbetalingstiden for billån varierer fra 5 til 10 år. Det avhenger av bilens tilstand og hvor lang tid den enkelte långiver er villig til å gi.

Hva er et finansieringsbevis?

Hvis det ikke er en konkret bil du vil kjøpe, kan du først høre med banken hvor mye de er villig til å låne deg. Det kan du få bekreftet med et finansieringsbevis.

Hva betyr det at det er heftelser på bilen?

Dersom det er pant i bilen, vil det følge med til neste kjøper dersom det ikke innfris ved overdragelsen. Du bør alltid sjekke om det er en slik heftelse på bilen du vil kjøpe.

Hvordan sjekker jeg om det er heftelser på bilen?

Du undersøker om bilen du ønsker å kjøpe har heftelse ved å sjekke bilnummeret i Brønnøysundregisteret.

Hva slags forsikring må jeg ha?

Banken forlanger gjerne fullkasko eller delkasko. Det finnes imidlertid kaskofrie billån, og det er alltid mulig å søke om et forbrukslån til kjøp av bil. Her stilles det ikke spesielle krav til hva slags forsikring du må tegne.

Bankene vi sammenligner

Vis mer