Smålån på dagen

Angi beløpet for dette lånet.
kr
Omtrentlig kostnad  5 år
kr 0/md*
+
Våre partnere kan gi deg en gunstigere rente hvis du velger å konsolidere lånene dine. På denne måten "kjøper de ut" deler eller hele lånesituasjonen din og slår dem derfor sammen til et enkelt lån
Din e-post er påkrevd slik at vi kan kontakte og sende ut informasjon om søknaden din til deg. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg via denne e-posten.
Telefonnummeret ditt er påkrevd slik at vi kan gi deg informasjon om søknaden din. Dersom et bud aksepteres, vil bankene også kommunisere med deg ved å bruke dette telefonnummeret.
Ved å starte søknaden, godkjenner jeg både brukeravtale og privacy policy, og bekrefter mitt norske statsborgerskap.
Totalt lånebeløp

310000 kr

           
nedbetalningstid

5 år

Eksempel: Renten er variable og settes individuelt. 0 kr over 5 år, nom. NaN%, eff. 0% kost. 0 kr, tot. 0 kr. Nedbet tid 1-15 år. Eff.rente: 6,82%-48,76%.

Trygt og sikkert
Små lån på dagen er dyre lån
Vurder vanlig forbrukslån i stedet
På sambla kan du søke opp til 600 000 kroner
Små lån på dagen er dyre lån
Vurder vanlig forbrukslån i stedet
På sambla kan du søke opp til 600 000 kroner

Smålån på dagen markedsføres ganske aktivt av mange aktører, spesielt på nettet. Har du først søkt opp termen, vil du fort bli fulgt opp av målrettet reklame av både Google og Facebook.

Her kan du lese mer om smålån på dagen, hvordan du søker det, hva det innebærer og ikke minst enkelte uheldige omstendigheter rundt det som du bør være oppmerksom på (høy rente, gebyrer, kort betalingstid, etc).

Dersom du er i behov for kreditt på kort eller lang sikt, kan du også sjekke ulike lånetilbud fra Sambla. Ettersom vi samarbeider med flere banker, har vi gode muligheter for å finne et lån med gode betingelser til deg.

Hva er smålån på dagen?

De to termene “smålån” og “på dagen” virker selvforklarende, men det er en del ting som er implisitt i disse som det kan være greit å få avklart.

For det første, hvor store beløp snakker vi egentlig om?

Det kan jo være veldig individuelt om man mener et lån er stort eller lite. Det kommer gjerne an på den enkeltes økonomi.

Heller ikke bankene i sin markedsføring er helt konsekvente her. Noen har spesialisert seg på lån under 20 000 kroner, hvor de bruker betegnelsen “smålån på dagen”. Andre mener at det er delen av lånene deres som går opp til 50 000 kroner. Så er det enkelte som først stopper på 150 000 kroner.

Det er svært få banker som tilbyr lån under 10 000 kroner, men de finnes.

Med papirene i orden er det mulighet for rask utbetaling

I det følgende legger vi til grunn at smålån er lån opp til 50 000 kroner, som er det mest brukte fra långivernes side når de snakker om smålån på dagen. For deg som vurderer et slikt lån, kan du jo ta utgangspunkt i ei drøy månedslønn.

At smålån gis på dagen, sikter til at det skal skje fort. Noen markedsfører det til om med som “lån på minuttet”, men det er nok en overdrivelse.

Dersom du leverer søknad om smålån på dagen med alle vedlegg og korrekte opplysninger og kredittvurderingen er automatisert og problemfri fra långiverens side, er det imidlertid mulig å få pengene på konto samme dag eller dagen etter.

Av og til brukes andre ord, som mikrolån, minilån eller sms-lån. Normalt er det ingen egentlig forskjell på disse begrepene.

Begrensninger i markedsføring av smålån på dagen

Myndighetene er ikke glad uttrykket “smålån på dagen”. De mener det kommer i kategorien aggressiv markedsføring.

Fra deres ståsted er det viktig at forbrukeren får tid til å tenke seg om, og gjerne sammenligne tilbud fra andre långivere.

Det er derfor nedlagt et forbud mot å fremheve visse opplysninger i markedsføringen. Det inkluderer utsagn om

  • hvor raskt man kan få svar på søknaden
  • hvor enkel søknadsprosessen er
  • hvor raskt pengene kommer inn på konto

Dette er ikke til hinder for at slike ting blir opplyst, men de skal altså ikke fremheves.

Smålån på dagen i Norge

Smålån på dagen uten sikkerhet er et konsept som ble innført til Norge via Sverige (“snabblån”). Denne lånetypen har da også hatt mye større suksess i både i vårt naboland, i de øvrige nordiske landene og i Storbritannia, enn her.

Grunnen til det er kanskje at vi har hatt gode alternativer til denne typen lån i Norge, og det har vært en del aktive tiltak fra myndighetene til å begrense omfanget av dem.

I Finansmeldingen til Stortinget for 2019 ble det blant annet presentert en undersøkelse om smålån på dagen.

I første halvår av 2018 gjaldt 3 % av finansinstitusjonenes lånetilbud lån under 10 000 kroner. På disse varierer den effektive renten fra 9.9 % til 600 % (!).

16 % av disse lånetilbudene oppga en effektiv rente på over 100 %. Det var de minste lånebeløpene med kort løpetid som hadde de høyeste effektive rentene.

Smålån på dagen koster mye

Som vi allerede har sett av stortingsmeldingen som er referert over, kan du få en effektiv rente på over 100 % dersom du tar opp et smålån på dagen med kort løpetid.

Effektiv rente beregnes ut fra vanlig nominell rente og de gebyrene som kommer i tillegg.

Allerede den nominelle renten som tilbys for lån på lave beløp, er uforholdsmessig høy sammenlignet med høyere lån.

I markedsføringen av smålån vil det alltid være oppgitt en minimum og en maksimum rente som varierer stort. Ditt tilbud vil få en rente innenfor denne rammen, men du vet ikke hvilken før du har søkt.

Långiver vil da kredittvurdere deg før de bestemmer renten din. God økonomi gir lav rente, og omvendt.

Så det paradoksale er da at jo mer du trenger lånet, desto høyere er ofte renten du får tilbudt. Og mer blir det å tilbakebetale.

Høye gebyrer kan påløpe 

Men det er gebyrdelen som bringer den effektive renten over 100 %. Ettersom det er et lite beløp som skal betales over kort tid, veier gebyrene tungt. Normalt er det snakk om et etableringsgebyr og månedlige terminbegyr.

Disse høye kostnadene med tilbakebetalingen er en god grunn til å være forsiktig med å ta opp for mange smålån. Det bør helst være et akutt behov. Eksempler er typisk en verkstedregning som må dekkes for at du skal kunne hente bilen din, eller en vaskemaskin som er gått i stykker og må erstattes.

Du bør også tenke over om det er andre måter du kan løse slike problemer på enn ved å ta opp smålån på dagen.

Forbrukslån som alternativ til smålån på dagen

Forbrukslån er et lån uten sikkerhet på et høyere beløp enn smålån på dagen.

Utover det er den vesentligste forskjellen at du vil få en betydelig lavere rente.

Det vil ikke ta noe vesentlig lenger tid å få behandlet en søknad om forbrukslån, enn det er med et smålån på dagen. Prinsippet er det samme om det er små eller store beløp.

Du sender en søknad, långiveren kredittvurderer deg ved å hente inn informasjon fra kredittopplysningsforetak og gjeldsregistre, og gir deg et tilbud.

Dersom du aksepterer tilbudet, vil du normalt få pengene på konto samme dag, eller neste virkedag.

Så hvorfor skal du låne mer penger enn det du trenger for øyeblikket? Hvis et smålån på dagen dekker ditt behov, er det kanskje greit nok. Men dyrt.

Men et opptak av smålån på dagen er ikke alltid like gjennomtenkt. Vil det løse dine økonomiske problemer på sikt?

Ansvarlig bruk av smålån og forbrukslån

 

I og med at folk tenker at det er relativt lite beløp og at det kan behandles på kort tid, søkes det ofte impulsivt og gjerne i et litt desperat forsøk på å skaffe penger.

Det er da man skal sette seg ned og analysere økonomien sin, og også lage en liste over framtidige behov. Legg da gjerne inn et ekstra beløp for nye uforutsette utgifter som kan oppstå.

Et smålån på dagen løser ikke problemet ditt hvis det bare forskyver betalingene. Kanskje må du ta opp et nytt smålån på dagen neste måned for å klare deg. Da er du inne i en ond sirkel.

I stedet bør du se på inntekten din, summere framtidig behov og se hva du klarer å betale på lån hver måned. Dernest kan du lete etter et forbrukslån som passer til dette.

Med en økonomi i balanse og et forutsigbart forbrukslån å betale på, vil du sikre nattesøvnen framover.

Sambla samarbeider som nevnt med flere banker, og kan bidra til å finne et godt tilbud på akkurat ditt forbrukslån. Disse stopper heller ikke på 50 000 kroner. Du kan faktisk søke helt opp til 600 000 kroner.

Andre alternativer til smålån på dagen

Det beste alternativet er nok å ha spart opp penger, slik at du kan møte et uforutsett problem uten å ta opp smålån. Forbrukerøkonomenes generelle råd er alltid å ha en buffer tilsvarende en månedslønn stående på kontoen.

Dersom du nå er på jakt etter et smålån uten sikkerhet, har du sannsynligvis ikke denne bufferen. Med en ellers trang økonomi kan det også være litt av en utfordring å spare den opp.

Hvis du ikke tar opp et smålån på dagen, har du kanskje et kredittkort med en tilgjengelig kreditt som kan løse problemet der og da.

Renten som løper på kredittkortgjeld er imidlertid vel så høy som den du kan få på smålån på dagen. Dersom du ikke kan betale det tilbake i løpet av kort tid, er det ikke gunstig å bruke.

Har du tatt opp for mange smålån på dagen?

Når du først har tatt opp et smålån på dagen for å løse et akutt problem, er det fort gjort at du gjør det på ny.

Det er helt vanlig at slike ting dukker opp fra tid til annen, Er det ikke bilen eller vaskemaskinen, kan det være en overraskende høy strømregning.

Det kan også bli en vane å ta opp nye smålån for å dekke underskudd på budsjettet i form av ubetalte regninger. Det lønner seg definitivt ikke i lengden.

Som vi har nevnt er ikke smålån på dagen særlig økonomiske. Blir det mange av dem, blir det betydelige kostnader til renter og gebyrer. Det blir også en litt uoversiktlig betalingssituasjon med flere fakturaer som dekkes på ulike datoer hver måned.

Samle smålån – refinansiering

Det er da man bør tenke på muligheter for å samle smålån. Den mest vanlige måten å gjøre dette på, er å ta opp ett nytt lån som du bruker til å betale ned alle smålånene med.

Det kalles refinansiering. Refinanseringslån kan gis både med og uten sikkerhet i bolig. Kan du stille sikkerhet, vil du få best rente. Men du vil også kunne spare betydelig på et refinansieringslån uten sikkerhet.

Det du oppnår med dette er ikke bare betydelig lavere månedlige lånekostnader, men også en mer oversiktlig økonomi med en betaling hver måned. Med det vil du også kunne gjenvinne kontrollen.

Fordelene ved refinansiering av smålån og kredittkortgjeld

Med et refinansierende lån uten sikkerhet, vil du høyst sannsynlig få lavere rente enn på samtlige av de smålånene du refinansierer. Du betaler videre kun ett termingebyr i måneden.

Dessuten kan du få lengre løpetid, og dermed redusere ytterligere det du må betale hver måned.

I en slik refinansiering bør du også vurdere å ta med kredittkortgjeld du måtte ha, og regninger som har forfalt eller er i ferd med å forfalle. Da unngår du å komme i en situasjon som kan lokke deg til å ta opp nye smålån på dagen.

Søk forbrukslån eller lån til refinansiering hos Sambla

På Sambla har vi forbrukslån opp til 600 000 kroner. Du kan låne til hva du vil.

Ønsker du et lån til refinansiering av smålån på dagen, eller annet, krysser du imidlertid av i feltet for refinansiering i søknadsfeltet. Det er viktig fordi det er lempeligere vurderinger her, ettersom du ikke øker totalgjelden din ved en refinansiering. Du kan også få lengre løpetid på et refinansieringslån enn på et vanlig forbrukslån.

Det vil ikke ta lenger tid enn å ta opp et smålån eller et annet lån på dagen.

Den store fordelen ved å søke lån uten sikkerhet akkurat hos Sambla er at vi samarbeider med flere av de viktigste finansinstitusjonene i Norge. Én søknad til oss, blir en søknad til hver av disse.

Som regel vil långiverne komme til ulike konklusjoner både når det gjelder lånebeløp og rentesats. Her står du helt fritt til å velge det tilbudet som passer best for deg,

Er du i en situasjon hvor du eller noen andre kan stille sikkerhet for lånet, bør du lese om Samblas omstartslån.

Søk ditt lån hos Sambla i dag, og få tilbud fra flere banker og kredittinstitusjoner!

Spørsmål og svar – Smålån på dagen

Hva er smålån på dagen?

Smålån på dagen eller lån på dagen er lån på mindre beløp, normalt under 50 000 kroner, som du kan søke, få innvilget og utbetalt i løpet av kort tid.

Hva koster smålån på dagen?

Smålån på dagen har normalt høy rente og høye gebyrer. Rundt 16 % av lån som tilbys under 10 000 kroner vil ha over 100 % effektiv rente. Dette er er derfor en svært kostbar kreditt.

Kan jeg få smålån på dagen uten kredittsjekk?

Du vil alltid bli kredittsjekket når du søker lån. Smålån på dagen er intet unntak.

Hva er alternativet til smålån på dagen?

Du kan vurdere et vanlig forbrukslån, altså lån fra 50 000 kroner og oppover. Slike lån uten sikkerhet vil ha lavere rente og lengre betalingstid. Du betaler altså relativt mindre for et større lån. Hos Sambla kan du søke om lån opp til 600 000 kroner.

Hvordan samle smålån?

Har du tatt opp flere dyre smålån på dagen, bør du vurdere en refinansiering. Det betyr at du tar opp ett lån for å innfri de aktuelle smålånene. Det kan også være gunstig å ta med kredittkortgjeld og ubetalte regninger i en slik refinansiering. Du vil da få færre kostnader og en enklere betalingssituasjon. Du søker om refinansiering ved krysse av for dette alternativet i låneskjemaet til Sambla.

Bankene vi sammenligner

Vis mer